nooit-meer-op-dieet

NOOIT MEER OP DIEET (PRE-ORDER)

Het boek nooit meer op dieet heb ik vol passie geschreven. Ik ben mij heel bewust hoeveel mensen al talloze dieetpogingen hebben geprobeerd en hoeveel mensen vandaag de dag nog steeds twijfelen met een gezonde leefstijl. Je kan namelijk best wel wat kilo's verliezen, maar hoe houd je dit vol? En hoe val je niet terug in oude gedragspatronen? Ik deel heel veel waardevolle informatie en ervaring in dit boek waardoor je nooit meer op dieet hoeft! 


Wat staat er in het boek?

  • Mijn verhaal.. Voor het eerst deel ik mijn hele verhaal hoe ik (mentaal) geworsteld heb met mijn overgewicht en onzekerheden. Ik laat mij van mijn meest kwetsbare kant zien. Misschien herken jij jezelf hier wel in en voel jij je iets meer begrepen!;
  • Mindset - Ik beschrijf het element mindset en wat dit betekent tijdens de reis naar een gezonde leefstijl. Ook geef ik je tips en tricks hoe je jouw mindset kan aanpassen en stapsgewijs kan veranderen!
  • Voeding: Het element voeding is uiteraard heel belangrijk in een gezonde leefstijl. Maar, moet dit tot waanzin drijven? Het antwoord hierop is uiteraard nee. Ik geef jou handvaten hoe je anders tegen voeding aan kan leren kijken en waardoor je leert wat voedingsstoffen met jouw lichaam doen. 
  • Bewegen: Bewegen blijft voor veel mensen een (grote) uitdaging. We werken veel, hebben een gezinsleven en daardoor weinig tijd om ook nog eens te gaan sporten. Ik wil je graag aansporen hoe jij in beweging kan leren komen! 

''Je brein is in feite een soort bos met allerlei verschillende bospaden. Ons brein kiest, vooral in tijden van stress en hoge druk, het liefste voor de bekende bospaden. Wil je nieuwe paden aanleggen in je brein? Dan zul je daar moeite voor moeten doen. ''

De drie keyelementen

Mindset

Mindset is een van de belangrijkste onderdelen bij het afvallen of het veranderen van je leefstijl. Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel in mijn ogen. Heb jij een vaste mindset waarin je denkt dat je iets ''niet kan'' of werk je aan een groeimindset, waarin je het ''probeert''?

Voeding

Voeding is een heel belangrijk onderdeel wanneer je wil afvallen. Maar, moet dit tot waanzin drijven? Het antwoord hierop is uiteraard nee. Het woordje ''balans'' wordt veel gebruikt, maar wat is balans nu precies? Hoe kan jij het best eten?

Ik leg het je uit in dit boek!

Bewegen

Bewegen vind niet iedereen leuk en veel mensen ervaren dit als een grote obstakel. Toch wil ik je door middel van de informatie in dit boek je ogen laten openen om toch een vorm van bewegen te vinden!

 ''Stel je jouw reis eens voor als een treinreis waarbij je eindstation je einddoel is. Wat als je op die trein stapt op weg naar dat einddoel. De trein begint rustig met rijden maar stopt ook zo nu en dan eens op een tussenstation. Wat doe je? Wacht je geduldig af totdat de trein weer verder rijdt of stap je ongeduldig uit om weer terug te lopen naar het beginstation?''

Auteur-foto-marije-peek
Marije Louise Peek - Auteur Nooit meer op dieet

Auteur - Marije Peek 

Hey! Ik ben Marije Peek, de auteur van De FitmetMarije Methode en nu ook van het nieuwe boek; Nooit meer op dieet! Dit boek heb ik in 2023 vol passie geschreven. De afgelopen acht jaar ben ik meer dan 40 kilogram afgevallen. Ik ben nu al een aantal jaar op stabiel gewicht en ik krijg vaak de vraag hoe ik dit heb gedaan. In mijn ogen is er nog te weinig informatie te vinden over het ''na''traject wanneer je de kilo's bent verloren. Om dit goed vol te houden zijn drie key elementen heel erg belangrijk; mindset, voeding en beweging!

Ik ben eigenaresse van het account @fitmetmarije op social media en daarnaast ook eigenaresse van MyPersonalProgress. Ik ben een erkent gewichtconsulente en ik heb veel ervaring op het gebied van coaching als het gaat om het creëren van een gezonde leefstijl.

Op mijn social media account deel ik dagelijks tips, tricks en recepten. Ik wil jullie graag motiveren en laten zien dat je balans kan aanbrengen in je eigen leefstijl zonder te veel restricties. Wanneer je het goed aanpakt, hoef je namelijk nooit meer op dieet! 

Jouw reis naar een leven zonder dieet..

1. De juiste mindset

Met de juiste mindset buig je bepaalde gedachten om. Wanneer je heel negatief over jezelf denkt zal dit ook niet ten goede komen van gedragsveranderingen. Heb het vertrouwen in jezelf dat je heel veel kan bereiken. De juiste mindset is een heel belangrijk onderdeel in dit proces! 

2. Focus op jezelf

Tijdens jouw reis naar een gezonde leefstijl is het belangrijk dat je voornamelijk je focust op jezelf. Trek je niets aan van wat je vrienden, collega's, familieleden of partner vindt van jouw reis. Of trek je ook niets aan van de manieren hoe andere personen proberen af te vallen. Wat past goed in jouw leefstijl? Focus jezelf daar voornamelijk op. Het is en blijft jouw leven. 

3. Focus jezelf op jouw voedingspatroon

Jouw voedingspatroon is onderdeel van een gezonde leefstijl. Maar niemand heeft besloten wat volledig gezond is voor iedereen. Uiteraard weten we allemaal dat bepaalde producten betere voedingsstoffen hebben dan andere producten. Maar, werkt het voor jou om continu calorieën te tellen? En je continu slecht of schuldig te voelen als je te veel gezondigd heb? Het antwoord voor vele is hierop: NEE! Vind balans in jouw voedingspatroon die bij jou past. Weet keuzes te maken, prioriteiten te stellen en vind jouw eigen balans.

4. Daag jezelf uit om te gaan bewegen!

Veel personen vinden bewegen niet het leukste onderdeel. Bewegen vergt namelijk veel motivatie, discipline en tijd. Sommigen voelen zich (te) onzeker om de sportschool in te stappen. Sommigen voelen zich niet comfortabel omdat zij last hebben van hun eigen lichaamsbeeld, lichamelijke klachten of een slechte conditie. Ook vinden veel mensen het niet fijn om in sportkleding te lopen. Maar, wat als ik jou vertel dat iedereen ergens begonnen is? En dat bewegen, in welke vorm dan, heel veel voordelen heeft om jouw gezonde leefstijl vol te houden? Daag jezelf uit om op je eigen manier te gaan bewegen!

Pre-order hier het boek: Nooit meer op dieet!