Marije Peek

Fitmetmarije

Over mij

Hey! Ik ben Marije Peek en ik vertel je graag wie ik ben! 

De laatste jaren heb ik veel ervaring op gedaan op het gebied van voeding, mindset en bewegen. Ik heb zelf een hele lange tijd te maken gehad met overgewicht. De afgelopen jaren ben ik ruim 40 kilogram afgevallen door het ontwikkelen van een nieuwe leefstijl die ik ook zelf kan volhouden!


De weg naar een gezonde leefstijl, was een lange weg. Als kind heb ik acute lymfatische leukemie gehad, waardoor ik op fysiek en mentaal gebied veel te voortduren heb gehad. De relatie die ik met voeding heb gehad in mijn kinder en puberjaren was absoluut niet goed. Ik weigerde (voornamelijk) groenten te eten waardoor ik een hele lastige eter was. Ik wilde graag controle houden over wat ik at. Tot ik op een punt kwam dat mijn overgewicht mij echt in de weg begon te zitten. Ik had veel last van maagzuur, vermoeidheid en blessures. Ik was op dit moment 17 jaar oud, en besloot dat het anders moest!


Ik ben gestructureerd gaan eten, ik heb mijn voedingspatroon in elke mogelijkheid moeten aanpassen en ik ben veel gaan sporten en bewegen. Ook heb ik aardig wat tegenslagen met mijn gewicht, mindset en de kilo's gehad waardoor ik ontzettend veel geleerd heb over dit traject. De afgelopen jaren ben ik heel stabiel in mijn gewicht en geniet ik nog steeds van het leven. Ik kan daarom wel zeggen dat ik echt balans heb gevonden in mijn eigen leefstijl. Dit verhaal deel ik graag met jullie op mijn instagram, en in mijn eigen geschreven boeken! Ik wil je namelijk inspireren om andere keuzes te maken, bewuster te worden van je eigen eetgedrag en patronen en ook wil ik je daarbij een helpende hand bieden wat je zoal kan eten! 

By choosing healthy over skinny, you are choosing self-love over self-judgement

Het keerpunt

Het keerpunt kwam bij mij niet vanzelf en ook niet zomaar. Ik ben namelijk overtuigd, dat een keerpunt pas komt, nadat je een aantal punten verzamelt die jou zo belemmeren dat je het gewoon écht niet meer wil.

Mijn punten die ik verzamelde tot het keerpunt:

  1. Gepest worden en buitengesloten worden op basis van mijn uiterlijk;
  2. Mijzelf niet meer willen en durven aankijken in de spiegel;
  3. Last van mijn knieën, veel rugpijn en maagzuur;
  4. Schaamte, ook schaamte voor het weigeren van eten;
  5. Cijfers die ik niet kon behalen voor gym op de middelbare school op conditioneel gebied;
  6. Mijzelf geen leuk persoon vinden/verdrietig zijn om hoe ik er uit zag;
  7. Continu moe en futloos zijn, weinig energie hebben

Deze punten dreven mij tot mijn keerpunt. Het stapelt zich namelijk op en dan komt er een keerpunt. Je weet dat het anders moet, maar hoe moet dit dan?

Mijn proces

Ik heb talloze dieetpogingen gedaan vanaf dat keerpunt. De eerste maanden viel ik weinig tot niet af. Mijn gedachtegang op dat moment was ‘’Als ik maar niet aankom’’. Deze gedachtegang heeft mij er doorheen geholpen. Ook begon ik een stukje structuur op te bouwen, op vaste tijden te eten en 6 eetmomenten per dag in te plannen. Op dat moment wist ik nog helemaal niets van calorieën. Door te sporten en door obsessief bezig te zijn met eten viel ik in 5 jaar tijd 40 kilogram af. Ook leerde ik allerlei voeding eten en mijn smaak te ontwikkelen. Na 17 keer iets proeven is je smaak gewend aan de smaak van bepaalde voeding.

Maar toen kwam het stukje mindset waar ik niet helemaal op had gerekend. Ik was namelijk diep van binnen nog steeds heel onzeker en niet gelukkig met mijzelf. Ook vond ik de maatschappelijke acceptatie heel erg moeilijk om mee om te gaan. Ik kwam in een diepe put terecht omdat ik het zo lastig vond om de nieuwe Marije te accepteren. Ik werd gediagnosticeerd met een depressie. In deze periode begon mijn omgeving op te merken dat ik echt op een ongezonde manier juist weer té mager werd.


Ik begon met het slikken van antidepressiva en ik kreeg de juiste hulp. Toen ik mijn huidige vriend ontmoette begon ik zelfs weer geluk te voelen. Maar ik viel terug in een oud gedragspatroon. Ik was afval-moe, ik had er geen zin meer in om iedere keer op mijn voeding te letten. Voor mijn gevoel had ik nu ook wel betere dingen te doen. Tot dat ik in 1 jaar weer 10 kg aan kwam.


Ik kwam opnieuw op een keerpunt. Dit keer realiseerde ik mij dat ik echt een modus moest vinden in een gezonde relatie met voeding. Ik was het aankomen en afvallen iedere keer écht zat. Vanaf dat moment begon ik mij in voeding te verdiepen. Ik begon te begrijpen wat calorieën zijn en doen, maar ook wat koolhydraten, vetten en eiwitten doen. Ik viel in een jaar weer 7 kg af en ook verloor ik vele cm’s. Mijn kijk op voeding veranderde en ook mijn relatie met voeding veranderde.


Mindset

Tijdens een afvaltraject is het belangrijk om de juiste mindset te hebben. Het gaat geen makkelijke periode zijn. Wanneer je werkt aan het doorbreken van jouw gedragspatronen kan het zijn dat jij je wat wankel voelt, of zelfs een periode wat minder goed in jouw vel zit. Ik ben er voor jou als coach om hierbij te helpen. Ik neem je mee door dit traject wat er precies gebeurt in het brein. Mijn eigen ervaringen deel ik graag met jou!


Jouw mindset is belangrijk tijdens het afvaltraject. Je moet dit 100% willen en samen met mij deze strijd aangaan. Het is niet gek als je een beetje weerstand voelt en als het onwennig voelt. Jij gaat nieuwe gedragspatronen ontwikkelen, waardoor jij vanzelf een nieuwe leefstijl ontwikkelt. Ik kan jou hierbij ondersteunen!

Recepten

Simpele & gezonde recepten. 

De fitmetmarije methode

De fitmetmarije methode is hét boek dat zelf geschreven is door Marije. In dit boek worden verschillende fase uit het afvaltraject beschreven. Durf jij deze afvalreis zowel mentaal en fysiek aan te gaan? 

Mindset

Lees hier een aantal blogs over het veranderen van jouw mindset!

Recepten, tips, mindset en nog veel meer over gezond afvallen

Meld je aan voor de nieuwsbrief. Hierin deel ik veel waardevolle informatie over gezond afvallen.
50%
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Meld je aan voor veel leuks en leerzaams in je inbox
Meld je aan