Het coachingstraject

Wil jij beter met voeding leren omgaan? Meer over voeding leren? Beter in je vel zitten, jezelf fitter voelen en durf je de mentale strijd aan? Dan kan ik jou als coach helpen! Ik help jou door de verschillende fases van jouw afvaltraject heen. Dit doe ik door middel van het begeleiden op gebied van voeding. Ook komen onderwerpen zoals het verbeteren van jouw zelfvertrouwen en een stukje  zelfliefde  aanbod. Wij gaan samen kijken welke emoties bij jou een rol spelen, met betrekking tot jouw relatie met voeding. 


Welke onderdelen komen aanbod tijdens het coachingstraject?


  • Ieder coachingstraject start met de aanmelding en de hulpvraag behandelen
  • Het formuleren van korte termijn doelen
  • Het bijhouden van jouw voeding in een eetdagboek 
  • Inzicht verkrijgen in jouw eigen eetgewoontes en gedrag 
  • Zelfvertrouwen versterken 
  • De coachingstrajecten bieden ruimte om te leren waar verbetering ligt in je eigen gedragspatronen
  • Tijdens de coachingstrajecten worden huiswerkopdrachten meegegeven
  • Het streven is dat na het coachingstraject de relatie met voeding is verbeterd

Het proces: stap voor stap uitgelegd

Stap 1: Aanmelding

Je kunt je via dit formulier aanmelden voor een coaching traject! In het aanmeldformulier kun je jouw voorkeur aangeven, voor welk traject jij je wil aanmelden. Na het aanmelden neem ik binnen 3-5 werkdagen contact met jou op, om de praktische zaken te bespreken!

Stap 2: De start

Naar aanleiding van het aanmeldformulier, en het telefonische gesprek bepaal jij zelf of het nog steeds fijn voor jou voelt om een coaching traject te starten. Wanneer wij beide met elkaar een klik voelen, gaan wij een intakegesprek inplannen! Wanneer jij besluit samen een traject met mij als coach te starten, krijg je ook een fitmetmarije goodiebag inclusief de fitmetmarije methode! Je krijgt alles vanuit mij als coach opgestuurd om succesvol te starten!

Stap 3: Intakegesprek

Het intakegesprek is een gesprek (online), van 60 minuten, waarin we de meest praktische zaken bespreken. Wat is jouw hulpvraag aan mij? Waar kan ik jou het beste bij helpen, en waar loop jij tegen aan? Het is belangrijk dat wij tijdens dit gesprek samen concreet bespreken waar jouw grootste hulpvraag ligt.

Stap 4: Het traject

Aan de hand van het intakegesprek, maak ik een behandelplan voor jou. In dit behandelplan krijg jij jouw unieke macro-behoefte berekening. Wij zullen contact momenten gaan inplannen, aan de hand van het pakket dat is afgesloten. Tijdens het traject is het belangrijk om je volledig in te zetten, en geef ik jou ook doe-opdrachten mee na onze gesprekken! 


Tijdens het traject leer je veel over voeding, maar je leert ook jezelf meer kennen. Dit betekent dat het niet altijd alleen maar gezellig en positief is, maar dat er ook veel kwetsbare momenten tijdens het proces zijn. Ik als jouw coach, sta altijd klaar om jou hier bij te helpen en om samen te zoeken naar hoe wij deze gevoelens om kunnen zetten in een positieve groei en verandering.


Stap 5: Evalueren

Wij plannen een aantal evaluatie momenten in, tijdens het traject. Het is belangrijk om te blijven evalueren of er aan beide kanten nog steeds een klik is, en waar jij staat in jouw proces. Bijsturen, en het optimaliseren van het proces kan altijd eerder dan de evaluatie momenten!

Stap 6: Afronden

De afronding vindt plaats na het aantal weken dat wij samen hebben afgesproken. In het afrondingsgesprek is er ruimte voor feedback naar mij toe (als coach zijnde), maar ook geef ik jou nog een heel mooi pakket mee met handvaten hoe jij dit in de toekomst zelf kan blijven vol houden!

Wil jij een coachingstraject starten? Meld je hier aan! 

De coachingstrajecten zijn inclusief

Fitmetmarije methode e-book

Je krijgt het e-book opgestuurd, omdat wij samen ook enkele opdrachten uit het boek gaan behandelen! Dit boek kan jou handvaten bieden tijdens het coachingstraject. 

Meerdere support momenten

Tijdens de coachingstrajecten hebben wij enkele support momenten ingepland. Ook is het mogelijk om tussentijds contact via WhatsApp te hebben! 

De fitmetmarije goodiebag

Je ontvangt een goodiebag met leuke en gezonde items inclusief de fitmetmarije muesli van mymuesli! 

Wat vinden andere van mijn coachingstrajecten?

"Marije is een fijne coach en heeft geen vooroordelen. Zij komt niet belerend over, maar geeft enkel tips. Ik heb zoveel over mij zelf geleerd door haar!"

De afgelopen tijd heb ik een online traject gevolgd bij Marije. Naast dat zij mij goede tips heeft gegeven wat gezonde voeding is, heeft zij mij ook heel erg geholpen met het mentale stuk. Het contact was super prettig en open waardoor ik continu het gevoeld had met een bekende deze ''reis'' te maken. Met behulp van Marije heb ik mooie stappen weten te maken in mijn afvalproces. Lieve Marije, heel erg bedankt!

Laura

"Marije heeft mij kunnen helpen om mijn mindset volledig om te draaien! Ik accepteer mijzelf nu, en ben blij met de kleine veranderingen!"

Toen ik Marije ontmoette was ik vrij stellig in hoe ik wilde eten. Marije gaf mij veel tips maar liet mij absoluut mijn ding doen. Nergens was een oordeel over, niet over wat ik wilde of deed, enkel alleen tips. Dit zorgde ervoor dat ik volop vertrouwen kreeg in Marije en meer naar haar adviezen ben gaan luisteren. Ik ben nog lang niet op het gewicht dat ik wil, maar mijn mindset is veranderd. Wat voeding betreft heb ik heel veel geleerd, maar ook heb ik kunnen accepteren dat een kleine vooruitgang ook goed is. Ik ben Marije hier zo dankbaar voor!

Lauren

"Marije voelt eerder als een vriendin, dan een coach. Ze weet veel over voeding en het brein, en probeert met je mee te denken wat echt bij jou past!"

In de afgelopen 6 maanden heb ik een coachingstraject bij Marije gevolgd. Ik zat niet lekker in mijn vel, en ik voelde me absoluut niet fit. Ik wilde graag meer weten over voeding. Ik merkte gaandeweg dat er veel stress factoren van mijn gezin en werk bij kwamen kijken. Tijdens dit traject vond ik het daarom extra fijn om met Marije te kunnen praten over wat mij dwars zat. Ze had nergens een oordeel over. Ik heb heel veel geleerd over een stukje planning, structuur en mindset. Marije stelt zich op als een gelijke. Sinds het traject durf ik meer voor mijzelf te kiezen. Ik ben zó blij met haar als coach!

Mariëlle

Veel gestelde vragen over het traject

Hoeveel kosten deze trajecten?

Op dit moment bied ik 3 soorten trajecten aan. De prijzen kun je vinden op de pagina 'pakketen' onder het kopje 'coaching'

Kan ik een traject tussentijds stopzetten?

Op het moment dat wij samen het coachingstraject met elkaar starten, ontvang je en contract waarin wordt benoemd dat je een maand van te voren op moet zeggen. Mochten er uitzonderlijke situaties zijn, dan kan er altijd een uitzondering worden gemaakt.

Kunnen de coachingstrajecten ook online?

Mijn voorkeur heeft om de coachingstrajecten op dit moment online te organiseren. Op deze manier kan ik ook mensen die verder weg wonen helpen!

Kunnen de coachingstrajecten ook op locatie?

Op dit moment heb ik nog geen eigen praktijkruimte, maar wanneer je in de buurt woont van Haarlem en Amsterdam kunnen wij samen even kijken hoe wij dit eventueel vorm kunnen geven!

Wat kan ik doen als ik geen resultaat behaal?

Dit zullen wij specifiek moeten bekijken wat hier de reden/aanleiding voor is. Wanneer wij dit bespreken kunnen wij hier samen een treffende maatregel voor nemen.