Koken en bakken - Doe het zelf!
22 januari 2023 
in Mindset

Koken en bakken - Doe het zelf!

Koken en bakken? Doe het zelf!

In deze blog lees je waarom ik jou adviseer om zelf aan de slag te gaan om te koken en te bakken!

Waarom adviseer ik jou om zelf te bakken en koken?

Toen ik begon met afvallen, at ik vooral mee met mijn ouders. Ik had eigenlijk ook geen idee wat we aten, en hoeveel dat dan precies was. Ik had helemaal geen grip op welke voedingsstoffen ik dus binnen kreeg als het ging om het avond eten.

Tot dat ik bij mijzelf dacht: wat nou als ik zelf wat recepten ga proberen? En eerst ga leren koken door middel van een recept en het dan een beetje op gevoel ga doen? Nou een wereld ging voor mij open! Hoeveel producten, en recepten er wel niet bestaan om je eten lekker te maken, wat alsnog gezond is!

Waarom adviseer ik je om zelf te koken:

✨ Je hebt inzicht in wat je eet, en hoeveel je eet. Daardoor kun je zelf veel beter sturen in de voedingsstoffen die je binnen krijgt
✨ Je smaak kan veranderen/open bloeien als je het op je eigen manier lekker probeert te maken!
✨ Je kunt gezond eten heel erg lekker maken en veel smaken toevoegen, precies hoe jij het lekker vindt. Daardoor wordt je kijk op “gezond eten” anders!
✨ Bewustwording is heel erg belangrijk in je reis naar een gezonde leefstijl
✨ Plezier hebben in koken & bakken versterkt een gezonde relatie met voeding. Je kunt er mee dealen, en je vindt het geen probleem om er mee bezig te zijn!
✨ Het prikkelt je zintuigen waardoor je meer “zin” kan krijgen in het eten dat je maakt
✨ Het kan ontspannend werken. Ik vind niks zo heerlijk om een zondagmiddag in de keuken te staan met een muziekje op!

Ondanks dat niet iedereen koken & bakken leuk vindt: probeer het op je eigen manier fijn en comfortabel te maken! Je zult zien dat je hierdoor ook bewustere keuzes maakt 💗.


Over de schrijver
Reactie plaatsen