Kan je uiteten gaan wanneer je probeert af te vallen?
29 januari 2023 
in Mindset

Kan je uiteten gaan wanneer je probeert af te vallen?

Tips om fit te blijven terwijl je uiteten gaat!

In deze blog lees je wat tips die ik je kan geven wanneer je uiteten gaat tijdens jouw reis naar een gezonde leefstijl! Uiteraard kan jij gewoon lekker uiteten gaan. 

Uiteten gaan.. het is een lastige keuze en strijd soms in je hoofd, wanneer je bezig bent met afvallen. Want past uiteten gaan in een gezonde leefstijl? En wat kan je nu wel of niet eten? Ik heb hier wat tips voor jou!

Ten eerste behoort uiteten gaan gewoon in iedereens leefstijl! Het gaat vooral hoe je hier mee om gaat!

Tips wanneer je uiteten gaat:

 ✨ Probeer keuzes te maken! Wanneer je uiteten wil, probeer dit niet 2 keer per week te doen maar probeer dit wat meer te verspreiden!
 ✨ Probeer het eten van veel brood vooraf te vermijden!
 ✨ Eet waar jij je goed bij voelt, maar probeer te letten op de sausjes en “onnodige” broodjes bijvoorbeeld en eet ook voldoende groentes bij je eten!
 ✨ Wees bewust van het feit, dat je niet altijd weet wat in het eten zit dat je eet in een restaurant. Het is dus niet gek dat je de volgende dag zwaarder weegt! (Vocht & koolhydraten)
 ✨ Probeer voldoende te eten de hele dag. Het helpt namelijk niet om je de hele dag “uit te hongeren”. Wanneer je voedzaam de gehele dag eet kan dit een belangrijke factor zijn, omdat jij jezelf daarom niet overeet. 
 ✨ Compenseer de volgende dag niet!
 ✨ Als je het lastig vindt om nee te zeggen tegen je vrienden/familie, terwijl je liever een andere keuze maakt, stel voor om samen te koken en eten!
 ✨ Drink voldoende water bij het eten en probeer het bij 2 glazen alcohol te houden!
 ✨ Wanneer je vol zit, eet dan geen toetje omdat je denkt dat dit er bij hoort. Er komt een volgende keer wanneer je dat toetje kan eten!
 ✨ Geniet, lach, heb het leuk en maak je niet al te veel zorgen om de calorieën. De volgende dag is een nieuwe dag, om andere keuzes te maken. Maar gelukkig zijn is ook heel erg belangrijk!


Over de schrijver
Reactie plaatsen