It's all about the mindset..
04 januari 2023 
in Mindset

It's all about the mindset..

It's all about the mindset!

Wanneer je een nieuwe leefstijl wil ontwikkelen speelt jouw mindset een grote rol. Jouw mindset gaat er namelijk voor zorgen, dat jij je kan focussen op de doelen die jij stelt voor jezelf.

Het ontwikkelen van een nieuwe leefstijl heeft namelijk te maken met het veranderen van jouw mindset. Tijdens het veranderen van jouw leefstijl, moet je jouw eigen gedachten kunnen analyseren.

Jouw mindset veranderen is een uitdagend proces, en het is mogelijk! Je moet wel bereid zijn om inspanning en toewijding te tonen. Hier zijn een paar stappen die je kunt nemen om je mindset te veranderen:

Tip 1 - Bekijk je negatieve gedachtepatronen
Besteed aandacht aan de gedachten die door je hoofd gaan, en probeer alle negatieve of beperkende overtuigingen die je hebt te identificeren. Schrijf deze gedachten op in een notitieboekje.

Tip 2 - Daag die negatieve gedachten uit
Als je eenmaal een negatieve gedachte hebt geïdentificeerd, probeer die dan uit te dagen door jezelf af te vragen of hij echt waar is. Is er bewijs dat de gedachte ondersteunt of is het gewoon een overtuiging die je hebt? Schrijf deze punten ook voor jezelf op.

Tip 3 -  Vervang negatieve gedachten door positieve gedachten
In plaats van stil te staan bij negatieve gedachten, probeer ze te vervangen door meer positieve en realistische gedachten. Bijvoorbeeld, als je de gedachte hebt "Ik kan dit niet", probeer die dan te vervangen door "Ik kan dit wel en ik zal een manier vinden om te slagen". Probeer altijd een positieve gedachte tegenover een negatieve gedachte te plaatsen. Deze gedachten kun je ook voor jezelf opschrijven in een notitieboekje. 

Tip 4 - Beoefen dankbaarheid
Door je te concentreren op de dingen waar je dankbaar voor bent, kun je je mindset positiever maken. Maak er een gewoonte van om elke dag drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Je kunt dit doen door middel van bijvoorbeeld een dagboek, of journal bij te houden.

Tip 5 - Zoek steun
Je mindset veranderen kan moeilijk zijn om alleen te doen. Bedenk of je steun kan vinden bij vrienden, familie, of een therapeut om je te helpen je problemen op te lossen. Het is absoluut niet raar als je hier hulp bij vraagt of zoekt!

Vergeet niet dat het veranderen van je mindset een reis is die tijd en moeite kost. Heb geduld met jezelf en blijf eraan werken. Je kunt het!Over de schrijver
Reactie plaatsen