Hoe kom jij uit jouw comfortzone?
15 januari 2023 
in Mindset

Hoe kom jij uit jouw comfortzone?

Hoe kom jij uit je comfortzone? 

Uit je comfortzone stappen kan lastig zijn en onwennig aanvoelen, maar het kan ook een hele mooie ervaring zijn waarin je persoonlijk groeit. Hier zijn enkele stappen die jou kunnen helpen om uit je comfortzone te stappen:

Stap 1: Analyseer jouw comfortzone
Neem de tijd om na te denken over de omgevingen en situaties waarin jij je het meest op je gemak voelt. Dit zal jou helpen te begrijpen waar jij je goed bij voelt en waar je misschien aan moet werken.

Stap 2: Stel kleine doelen: Begin met het stellen van kleine doelen die net buiten je comfortzone liggen
Dit kan iets simpels zijn als een gesprek aangaan met een vreemde, of een nieuwe activiteit proberen waarin u altijd al geïnteresseerd bent geweest maar nooit de moed had om het te proberen. Zoals je inschrijven bij de sportschool, of een sport die je altijd al had willen doen.

Stap 3: Verleg geleidelijk je grenzen
Heb je eenmaal je kleine doelen bereikt, probeer dan iets grotere doelen te stellen waarbij je jezelf nog meer moet uitdagen. Dit kan je helpen vertrouwen op te bouwen en geleidelijk jouw comfortzone te vergroten.

Stap 4: Zoek steun
Het kan fijn zijn om de steun te hebben van vrienden, familie of een therapeut terwijl jij aan jezelf werkt om uit jouw comfortzone te stappen. Jouw omgeving kan jou  aanmoedigen en kan jou ook helpen gemotiveerd te blijven. Het kan soms ook fijn voelen als jouw omgeving hier begrip voor toont en jou ondersteund in de keuzes die je probeert te maken.

Stap 5: Reset je eigen gedachten
Probeer je gedachten over uit je comfortzone stappen te herkaderen van "ik moet" naar "ik mag". Dit kan je helpen nieuwe ervaringen te zien als kansen in plaats van bedreigingen. Dit kan ook een rustgevend gevoel geven, en dit kan jij dan als iets positiefs ervaren in plaats van negatief.

Onthoud dat uit je comfortzone stappen eng kan zijn, maar ook kan leiden tot persoonlijke groei en nieuwe ervaringen. Wees niet bang om kleine risico's te nemen en jezelf uit te dagen! Uiteindelijk heb je niet zo veel te verliezen. Het zorgt voornamelijk voor een gevoel van trots en vergroot ook je eigen zelfvertrouwen. 

Hoe ga jij jezelf uitdagen de aankomende tijd? 

Over de schrijver
Reactie plaatsen